Radončić izgubio oko nakon što je teško pretučen u Gusinju

473

Tridesetčetvorogodišnji Adis Radončić izgubio je oko nakon što je teško  povrijeđen u noći između četvrtka i petka u Gusinju, kada su ga napala i pretukla sedmorica ljudi. Četvorica su odmah uhapšena.
Radončić je, zbog teških povreda glave, juče ujutro helikopterom prebačen iz beranske bolnice na liječenje u Beograd.

U tuči je  lakše  povrijeđen i A.M. (26) iz Peći.

Iz Uprave policije je juče “Vijestima” rečeno da je policija iz Plava odmah uhapsila četvoricu ljudi za koje sumnja da su napali Radončića.

“Uhapšeni su E.B. (23) iz Kvinsa  Njujork, državljanin SAD-a, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu A.R. i A.M, u sticaju krivičnim djelom teška tjelesna povreda,  A.S. (25) iz Gusinja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, na štetu oba oštećena lica, D.D. (27) iz Gusinja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo  nasilničko ponašanje na štetu oba oštećena lica i S.F. (26) iz Gusinja, zbog sumnje da je počinio KD nasilničko ponašanje, na štetu oba oštećena lica”, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Napad na Radončića dogodio se u   Bosanskoj ulici u Gusinju, oko pet sati ujutro.

Radončićev brat od tetke, Elhan Lekić, juče je “Vijestima” ispričao da je sedam napadača presrelo njegovog brata kada je izlazio iz kafića, oteli mu oko devet hiljada eura i teško ga pretukli.

“Među napadačima je bio, kako se sam  predstavlja i po tom nadimku je poznat, i “Gusinjski terminator”.  Tukli su ga krvnički i opljačkali. Od njihovih batina izgubio je oko, uprkos tome što su rađene tri operacije ne bi li mu  ga spasli”, ispričao je Lekić.

On je za svog brata  kazao da je miran čovjek, nekonfliktan i da se ne sjeća da se ikada sa nekim posvađao.

“Adis je došao  nekoliko dana ranije u Gusinje iz Amerike. On živi u Americi i američki je državljanin. Otac je dvoje djece. Svake godine dolazi na Alipašine izvore  i to je trebalo da mu pričini zadovoljstvo kada dođe u zavičaj”, kazao je Lekić.

Lekić je ispričao  da je, nakon prebijanja, njegov brat prebačen u beransku bolnicu, a potom u Beograd.

“Nažalost, ni u Beogradu nijesu uspjeli da mu spasu oko”,  kazao je sinoć Lekić.

On je rekao da Radončić poznaje svoje napadače,  da su mu oni komšije u Gusinju i da je motiv napada bila pljačka.

“Vjerovatno su u kafiću vidjeli da ima kod sebe dosta novca, sačekali ga, pretukli i opljačkali. Žalosno je to. Čovjek jednom godišnje dođe u zavičaj i ovako završi”, rekao je Lekić.

Iz policije je saopšteno da su osumnjičeni  istog dana, uz krivičnu prijavu, privedeni osnovnom državnom tužiocu u Plavu koji im je odredio pritvor do njihovog privođenja  sudiji za istragu Osnovnog suda u Plavu.

Vijesti.me