Više od 100 članova istovremeno napustilo Radončićev SBB u Krajini

355

Nakon jučerašnjeg isključenja Agana Bunića i Ifete Kadić iz Saveza za bolju budućnost (SBB), danas je na pres konferenciji u Bihaću više od 100 članova istupilo iz stranke koju predvodi Fahrudin Radončić.

Zastupnici u Skupštini USK-a, vijećnici u OV Bužim, vijećnici u OV Bosanska Krupa kao i tri vijećnika u OV Velika Kladuša, ministar u Vladi USK-a, predsjednici općinskih odbora i još više od stotinu osoba su napustili SBB, javno, na konferenciji za novinare.

Danas su se povodom ove odluke oglasili iz Opštinske organizacije SBB-a Velika Kladuša, a njihovo saopćenje za javnost vam prenosimo u cjelini:

Poštovani i cijenjeni sugrađani!

Jučer u popodnevnim satima na portalu Avaza pojavila se informacija a koju su kasnije preuzeli i ostali javni portali, kako je na prijedlog radne grupe SBB-a USK-a, rukovodstvo SBB BiH što se podrazumjeva na predsjedništvo, donijelo odluku o isključenju iz SBB-a kantonalne zastupnike Agana Bunića i Ifetu Kadić.

Ovim saopćenjem želimo u potpunosti demantirati izmišljene razloge isključenja zastupnika Agana Bunića i Ifete Kadić a koje su u svom prijedlogu za smjenu naveli članovi radne grupa za USK-a na čelu sa Redžom Kurbegovićem i Azrom Hadžić-Bećirspahić. Istina može biti samo jedna, a ona je u ovom slučaju da je razlog isključenja zastupnika Agana Bunića i Ifete Kadić iz SBB-a jer nisu prihvatili sprovesti odluku predsjedništva SBB-a o ulasku u koalicione odnose sa plitičkim subjektima na području USK-a među kojima je i Laburistička stranka Fikreta Abdića osuđenog ratnog zločinca, a radi formiranja nove zakonodavne i izvršne vlasti u kojoj bi svoje ministre imala i Laburistička stranka pri čemu nije isključeno da bi u tom slučaju svoju poziciju u takvoj vladi imao i lično Fikret Abdić. Da su u pitanju uskostranački interesi po cijenu gaženja svih moralnih i ljudskih principa potvrđuje i činjenica da su za baš takvu odluku, svoju podršku dali i članovi predsjedništva SBB-a iz USK-a, Redžo Kurbegović i Azra Hadžić-Bećirspahić ne uzimajući u obzir šta je mišljenje i stav članova SBB-a u USK-a a i cijele javnosti.

Politička ograničenost dotičnih, nije se samo izborila za isključenje dva zastupnika u USK-a skupštini već će tim nepromišljenim postupcima izazvati neočekivane posljedice koje će biti daleko veće i od očekivanih a i to će javnost vrlo brzo saznati, navodi se u saopćenju OO SBB-a Velika Kladuša.