subota, 23. septembar 2023 / 8. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Albanski ambasador pri UN-u: Dodik čeka pravi trenutak da sruši BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp

Tokom jučerašnje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj je produžen mandat EUFOR-u u našoj zemlji prisutnima se obratio i ambasador Albanije pri UN-u Ferit Hoxha kazavši da međunarodna zajednice ne smije olako shvatiti prijetnje Milorada Dodika da će razbiti jedinstvo Bosnu i Hercegovinu.

“Uprkos progresu i dobrim vijestima ozbiljni izazovi ostaju. Duboko smo zabrinuti stalnom zapaljujućom i secesionističkom retorikom lidera SNSD-a Milorada Dodika koji osporava suštinu Dejtonskog mirovnog sporazuma i dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Kao što je sam istakao 29. augusta on stalno iščekuje pravi trenutak i odgovarajuće uslove da razbije jedinstvo Bosne i Hercegovine, njegove vlastite zemlje”, rekao je Hoxha.

Naglasio je da međunarodna zajednica ne bi trebala shvatiti Dodika olako. Dodao je da Dodik ne propušta da iznese svoje kontroverzne stavove krenuvši od veličanja ratnih zločina, upućivanja prijetnji Bošnjacima pa do prijetnji da će BiH učiniti disfunkcionalnom.

(Klix)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA