Ambasador Koc: Turska solidarnost s BiH u teškim vremenima

395

U vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije virusa, saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni.
Rezultat tih napora će biti zajednički i apsolutni uspjeh svih nas – izjavio je ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovine Haldun Koç povodom pomoći koju je Turska uputila Bosni i Hercegovini u borbi protiv koronavirusa.

Ambasador Koç je istaknuo kako je Turska u tom duhu, kao odraz važnosti koju pridaje solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom u teškim vremenima, obezbijedila pomoć u vidu raznih medicinskih materijala.

– U ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju – naglasio je turski ambasador, saopćeno je iz Ambasade R Turske u BiH.

Također je istaknuo kako s divljenjem i poštovanjem prate kako građani Bosne i Hercegovine poštuju poduzete mjere.

– Uvjereni smo da ćemo zajedno, u duhu solidarnosti, prebroditi ovaj izuzetno težak proces s kojim se čovječanstvo suočava, izjavio je ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koç.