Apel nadležnima u BiH: Pomozite ugroženima u Sandžaku

287

Iz Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini uputili su apel za pomoć svim relevantnim institucijama BiH, FBiH i Kantona Sarajevo, a povodom novonastale situacije, odnosno povećanog broja zaraženih koronavirusom u Sandžaku.

Apel za pomoć upućen je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković, premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću, zamjenici premijera Vlade FBiH i ministrici finansija Jelki Milićević, zamjeniku premijera Vlade FBiH i ministru rada i socijalne politike Vesku Drljači, premijeru Kantona Sarajevo Mariu Nenadiću, predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Mirzi Čeliku, ministru finansija Kantona Sarajevo Jasminu Halebiću i gradonačelniku Grada Sarajeva, Abdulahu Skaki.

– Molimo ovom prilikom sve imenovane da, u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, a povodom ekstremno povećanog broja umrlih i zaraženih koronavirusom u Sandžaku, upute pomoć u medicinskom materijalu i opremi ugroženim područjima Sandžaka.

Iskreno se nadamo da će Bosna i Hercegovina, kao matica Bošnjaka u Sandžaku, a i pored vlastitih izazova, imati razumijevanja i pokazati humanost – navodi se u saopćenju udruženja.