SAFF

Bivši američki obaveštajac: Izrael neće postojati za 10 godina

Facebook
Twitter
WhatsApp

Scott Ritter, bivši obavještajni oficir korpusa američkih marinaca te nekadašnji inspektor UN-a za nuklearno oružje, privukao je pažnju javnosti zbog procjene da Izrael neće postojati za deset godina i da će se samouništiti.

U obraćanju na svom YouTube kanalu, Skot Riter je rekao da Hamas može Izraelcima da napravi pakao od života, i oni to čine. “Oni su ponizili Izraelce.” Ističući da Hezbolah radi istu stvar na sjeveru, “to je stvorilo situaciju u kojoj Izraelci ne mogu pobijediti.”

Ritter je u nastavku rekao: „Dakle, danas imamo drugačiju situaciju. Izrael je sam sebe porazio i vjerujem da se smrtno ranio na međunarodnoj sceni. Svijet priznaje Izrael kao užasan cionistički entitet. Ne možete staviti ruž na tu svinju i učiniti da izgleda dobro.”

Ovaj bivši američki obavještajac kaže da postoji još jedan, opasniji aspekt za Izrael, a to je ekonomija. Ističući štetu koju su izraelskoj ekonomiji nanijeli Huti i da je ona zaista razorna.

Ritter je objasnio: „Ali najveća stvar je to što će Izrael od sada biti država u stanju trajnog sukoba zbog potrebe za palestinskom državom. Sukob će biti vanjski i unutrašnji, a Izrael će sam evakuirati svoje stanovništvo.”

On garantuje da Izrael nikada neće moći da pobedi u ovom ratu. Izrael i dalje ostaje jedno od najgorih mjesta na svijetu u kojem Jevreji mogu živjeti nakon što je postao ekonomski i socijalno loš.

‘To je propala država i oni će otići, a Izrael će se samouništiti’, rekao je Scott Ritter.


Bivši američki marinac je naglasio da može zamisliti Izrael kakav trenutno poznajemo: „Neće postojati za 10 godina. Sa sigurnošću mogu dati ovu procjenu. Ovo je put koji sada vidim.”

„Vidite, svijet se okrenuo protiv Izraela. Izrael i izraelski lideri su optuženi. To je genocidna država. Ne postoji način na koji svijet može dozvoliti da Izrael u svom trenutnom stanju nastavi postojati.”

Ova očekivanja dolaze usred teških gubitaka koje je Izrael pretrpio na svim nivoima od Hamasa, na način bez presedana u svojoj historiji, pored toga što je svijetu razotkrio laž antisemitizma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA