utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Cavusoglu zahvalio svim građanima BiH na pomoći

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu zahvalio je danas 12-godišnjem dječaku Benjaminu Mehanoviću koji u Sarajevu prodaje čaj kako bi prikupio pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj kao i staroj nani koja je ušteđevinu dala s ciljem pomoći, javlja Anadolija.

Šef turske diplomatije se zahvalio vlastima i građanima Bosne i Hercegovine, Rijasetu Islamske zajednice u BiH, entitetima, kantonima, nevladinim organizacijama, a posebno bh. spasiocima koji su do sada iz ruševina spasili 26 osoba.

„Sve na stranu, vidimo ljubav, vidjeli ste u vijestima“, rekao je Cavusoglu podsjećajući na priču Agencije Anadolija (AA) iz Sarajeva koju su preuzeli turski mediji, „naš 12-godišnji brat Benjamin Mehanović na ulici prodaje čaj i skuplja pomoć i želim da mu se zahvalim“..

Hafiz Nedim Botić je ranije na društvenim mrežama je objavio priču o bosanskoj nani koja je također željela da pruži doprinos i pomogne koliko može stradalim ljudima u Turskoj, te je Cavusoglu uputio riječi zahvale i nani koja je poklonila ušteđevinu.

„Prolazimo kroz teške dane ali našem narodu ova podrška daje dodatnu podršku“, rekao je Cavusoglu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA