srijeda, 15. februar 2023 / 24. redžeb 1444

SAFF

Cavusoglu zahvalio svim građanima BiH na pomoći

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu zahvalio je danas 12-godišnjem dječaku Benjaminu Mehanoviću koji u Sarajevu prodaje čaj kako bi prikupio pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj kao i staroj nani koja je ušteđevinu dala s ciljem pomoći, javlja Anadolija.

Šef turske diplomatije se zahvalio vlastima i građanima Bosne i Hercegovine, Rijasetu Islamske zajednice u BiH, entitetima, kantonima, nevladinim organizacijama, a posebno bh. spasiocima koji su do sada iz ruševina spasili 26 osoba.

„Sve na stranu, vidimo ljubav, vidjeli ste u vijestima“, rekao je Cavusoglu podsjećajući na priču Agencije Anadolija (AA) iz Sarajeva koju su preuzeli turski mediji, „naš 12-godišnji brat Benjamin Mehanović na ulici prodaje čaj i skuplja pomoć i želim da mu se zahvalim“..

Hafiz Nedim Botić je ranije na društvenim mrežama je objavio priču o bosanskoj nani koja je također željela da pruži doprinos i pomogne koliko može stradalim ljudima u Turskoj, te je Cavusoglu uputio riječi zahvale i nani koja je poklonila ušteđevinu.

„Prolazimo kroz teške dane ali našem narodu ova podrška daje dodatnu podršku“, rekao je Cavusoglu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA