Centar za istraživanje zločina i nestalih lica RS-a prijeti da će javno objaviti imena Srba koji su svjedočili o zločinima

799

Centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske će izaći u javnost sa imenima ljudi iz srpskog naroda koji su u predmetima ratnih zločina lažno svjedočili protiv Srba i time omogućavali da im budu izricane drakonske kazne pred pravosuđem BiH, izjavio je direktor ovog centra Milorad Kojić kako prenosi agencija Srna.

Da bi opravdao osvetničku akciju, odnosno odbranu srpskih ratnih zločinaca Kojić tvrdi da su spomenuti svjedoci Srbi lažno svjedočili. Naravno, ovakva akcija je klasična pritisak i pokušaj sprečavanja procesuiranja odgovornih za ratne zločine. Kojić na ovaj način upućuje prijetnje i poruke svima Srbima koji su spremni svjedočiti protiv ratnih zločinaca, tj. objavljujući njihova imena kao lažnih svjedoka šalje im poruku da je njihova sigurnost ugrožena. Nema sumnje da su ovakve poruke najviše usmjerene na odvraćanje Srba od svjedočenja za počinjene ratne zločine nad Bošnjacima.