SAFF

Čović o najvećem uspjehu: Nema podjela unutar hrvatskog naroda

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović posjetio je danas Busovoaču gdje je obilježana godišnjica osnivanja Općinskog odbora HDZ-a BiH Busovača. Tokom govora Čović je istakao da je najveći uspjeh hrvatske politike to što više nema podjela unutar hrvatskog naroda.

„Najveći uspjeh u posljednje vrijeme je da smo unutar hrvatskog naroda, kako u Bosni i Hercegovini tako i u Republici Hrvatskoj izdigli se iznad određenog dijela podijela, kojih će uvijek biti, ali na nama je da prezentiramo ono što mi radimo na prikladan način i u Republici Hrvatskoj, jer smo dostigli zavidnu razinu međusobnog uvažavanja, te kroz sve institucije RH, želimo da to zaživi. U zadnjih godinu dana nema ni mjeseca da neko od resorih ministara Vlade Republike Hrvatske ne bude u Bosni i Hercegovni. To znači da imamo partnera koji nam pomaže da možemo realizirati ono što je naš plan. Puno toga smo uradili, ali moramo biti realni, puno toga moramo još uraditi, prije svega institucijonalno, da možemo (..) vrlo jasno, ustavno zaštititi trajno, svoju poziciju“, istaknuo je Čović.

Čović je govorio i o planovima i projektima koji se realiziraju na lokalnoj razini u saradnji s većim razinama, te naglasio kako će sredstva biti i izraženija što se tiče podrške, bilo sa razine entiteta, ili razine Bosne i Hercegovine. Također je istaknuo kako će HDZ BiH nakon sabora koji će se održati u maja, usvojiti potpuno novi okvir za djelovanje u naredne četiri godine kojim će HDZ BiH i dalje predvoditi svoj narod i realizirati sve projekte.

„Ima nas dovoljno ako djelujemo kao sistem u zajedništvu, onda nema ni jedan razlog da sve planove koje imamo kao hrvatski narod i ne ostvarimo“, poručio je Čović.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA