četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Čović: Uslov sa Osmorkom je reforma Izbornog zakona i da nema DF-a,

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas se u Žepču sastao s predsjednicima općinskih odbora gdje su razgovarali o postizbornim rezultatima, a u izjavi za medije je kazao da je uvjet koalicije sa Osmorkom da tu nema DF-a te da je u njihovom programu i izmjena Izbornog zakona.

Čović je kazao da su u Zeničko-dobojskom kantonu s tri zastupnika napravili dobar rezultat te da vjeruje da će biti dio vlasti, ali ne i po svaku cijenu.

“Danas ćemo razgovarati o uspostavi vlast na višim razinama, ali i poziciji Hrvata u ovoj županiji i njihovoj uključenosti u više nivoe”, kazao je Čović te dodao da do kraja ove sedmice žele usaglasiti načela i da idu fazu dogovaranja kadrovske politike resora na razinama jer se radi o cjelovitom programu koji dogovaraju.

Na pitanje medija da li je Izborni zakon subjekt razgovora sa Osmorkom i uvjet, Čović je kazao kako je on dio njihovog programskog načela u sklopu Euroatlantskog projekta.
“Nema uvjetovanja nikome, a naš jedini uvjet je da DF ne bude dio koalicije iz poznatih razloga. Paket programskih načela je jasno predočio i Euroatlantski proces, a ključna stvar za njega je reforma Izbornog zakona. Reforme su bitne za kandidatski status”, izjavio je Čović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA