petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Đukanović: Moskva razvila dvije ozbiljne baze destrukcije – Srbiju i RS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

U Crnoj Gori nema rusofobije, ali ima odlučnosti da se ne dozvoli agresija, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović i istakao da je Moskva razvila dvije “ozbiljne baze destrukcije – Srbiju i Republiku Srpsku”.

-Tako danas na Balkanu imamo dvije baze hibridnog rata – prva je Srbija druga je Republika Srpska. Vi na tim mjestima imate jako moćno prisustvo ruskih medija, drugo imate vrlo pristuno djelovanje obavještajnih agencija, imate moćno prisutvo u energetskom sektoru i imate brutalnu zloupotrebu SPC – rekao je.

Đukanović je na Balkanskom integracionom forumu ocijenio da su događaji iz 2016. godine u Crnoj Gori iz istog političkog naslova kao i agresija na Ukrajinu.

-I u godinama prije toga Rusija se pripremala za pokušaj istorijskog revizionizma. Ideja je da se savremenoj Rusiji obezbijedi onaj geopoliticki značaj koji je nekad imao SSSR i u tom smislu je formulisan “ruski svet” koji je na Balkanu dobio repliku u obliku “srpskog sveta” – rekao je Đukanović.

Crna Gora se tada našla pred vratima NATO-a i to se probalo spriječiti organizacijom državnog udara, rekao je Đukanović, objavila je Mina, prenosi RTCG.

Tome smo odoljeli i Crna Gora je poslije nekoliko mjeseci ušla u NATO, a Rusija je nastavila da dalje razvija svoj model hibridne destrukcije na Zapadnom Balkanu, istakao je Đukanović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA