SAFF

Đukanović: Pobijediću ko god da bude protivkandidat u drugom krugu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, koji je osvojio 35,3 odsto glasova na danas održanim predsjedničkim izborima, kazao je da je ovo bio još jedan transparentan demokratski proces i da su izbori protekli u mirnoj atmosferi. Đukanović je kazao da je zadovoljan stepenom podrške.

“Želimo da potvrdimo da je Crna Gora svakim danom sve bliža svom strateškom cilju i da se približava onome što je finalni cilj politike – kvalitet života u Crnoj Gori na osnovu kvaliteta građana Evropske unije”, rekao je Đukanović.

Istakao je da su u prvom krugu ostvarili tačno što su planirali, iznad 120.000 glasova.

“To smatram vrijednim rezultatom koji me ispunjava zadovoljstvom”, kazao je Đukanović.

On je rekao da su rezultati ovih izbora potvrdili da Crna Gora treba parlamentarne izbore.

Zahvalio je svim građanima koji su ga podržali i čestitao protivkandidatima. Istakao je da je na njemu da prednost sačuva i unaprijedi u narednih 14 dana.

Jasno je poručio da očekuje pobjedu te da je svaki kandidat koji dođe “slabiji od njega”.

“Nema protivkandidata kojeg sam očekivao ili priželjkivao. Ko god da dođe slabiji je od mene. Spreman sam da pobijedim ko god da je protivkandidat”, naglasio je on.

Milo Đukanović na izborima u nedjelju osvojio je 57 hiljada glasova manje u odnosu na izbore 2018. godine, kada je izabran za predsjednika.

Đukanović je 2018. osvojio 180.272 glasa i sa 53.9 odsto podrške birača pobijedio u prvom krugu izbora, dok je na jučerašnjim izborima dobio podršku oko 123 hiljade birača, odnosno 35.3 odsto.

Milatović najjači u centralnoj regiji, Đukanović na jugu i sjeveru

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović je dominirao u centralnoj regiji, a predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na jugu države, pokazuju preliminarni rezultati CEMI-a.

U centralnom dijelu države, kandidat PES-a osvojio je 35,1 odsto glasova, Đukanović 31,9, a predsjednički kandidat Demokrtskog fronta (DF) Andrija Mandić 17,4.

Na sjeveru, lider DPS-a osvojio je 37,3 odsto glasova, Milatović 26,3, a Mandić 21,1.

Na jugu države, Đukanović je ostvario gotovo identičan rezultat kao na sjeveru (37,6 odsto), Milatović je osvojio 23,8, a lider DF-a 19,3 odsto glasova.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA