četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Dodik postavio uslove partnerima za formiranje vlasti na nivou BiH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sve građane RS-a koji nisu Srbi nazvao je izdajnicima.
“Republika Srpska mora da ima patriotski odgovor svih političkih faktora o pitanjima koja su važna za RS i tu nema mjesta za izdajnike. Ovdje je riječ jesi li Srbin ili nisi, ako nisi – onda si izdajnik”, objavio je Dodik na svom Instagram profilu.

Dodao je da niko ne moli SDS da bude dio šire koalicije, “jer to je gubitnička politička partija koja je dobila jasnu poruku građana na izborima o svom djelovanju, koja sada pokušava da se uzdigne stranačkim promjenama, ali jasno je da će ostati marginalna”.

“Jedina velika i najbitnija politika danas je Republika Srpska. Dolazi teško vrijeme i najbitnije je da osiguramo da Narodna skupština bude mjesto gdje će biti zaustavljene sve štetne odluke i zahtjevi koje će dva člana Predsjedništva gomilati, jer ako to ne spriječimo, Republika Srpska gubi. Ako oni hoće da budu dio tog gubitka, neka budu”, napisao je Dodik.

Uslov bošnjačkoj politici

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će do kraja sedmice razgovarati sa predstavnicima HDZ-a sa kojima će izabrati partnere za formiranje vlasti na nivou BiH, a da je uslov da budu deblokirani svi projekti za Republiku Srpsku.

Dodik je istako da će partner biti ona stranka ili koalicija koja prihvati taj zahtjev.

“Ako nije spremna nijedna – neće ići nijedna”, naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je ranije najavljeno da će sa HDZ-om na nivou BiH raditi zajedničku političku platformu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA