Dramatična ispovijest Ćamila Durakovića: Maltretirali su nas i skinuli do gole kože

205

Orić i Duraković su krenuli automobilom u posjetu Bošnjacima Ženeve koji ovih dana obilježavaju genocid u Srebrenici.

“Naser Orić je slobodan čovjek koji je proputovao Evropu misleći da nema nikakvih prepreka da on može putovati kao slobodan građanin. Prošli smo sve zemlje, od Hrvatske, Italije, Francuske i, nažalost, na vratima Ženeve ja kao gradonačelnik Srebrenice sam doslovice priveden i raspremljen do gole kože, maltretiran kao da sam najveći kriminalac iako sam imao zvaničnu potvrdu sutrašnjeg sastanka sa gradonačelnicom Ženeve. Ovo je za mene sve bilo ponižavajuće”, kaže Duraković za Klix.ba.

“Nasera Orića su odvojili od mene u poseban karantin. Kada nisam htio napustiti lice mjesta bez njega jer su mi rekli da mogu ići. Rekao sam im da to neću uraditi i čekao sam dva sata. Kasnije sam se vratio da vidim šta je sa Orićem. Vidio sam da ga izvode sa lisicama u rukama, okrenuo se jer ni on ne zna šta se dešava”, dodaje naš sagvornik.

“Rekli su mi da je uhapšen po crvenoj potjernici koja tretira navodne ratne zločine i da će biti priveden u ekstradicioni pritvor nakon čega će odlučiti šta će dalje. Ovo je za mene i njega veliki šok. Umjesto da obilježavamo genocid u Srebrenici završi hapšenjem našeg heroja. Ovo će biti prava poruka za Bošnjake Švicarske kada za ovo saznaju”, kaže Duraković.

Klix.ba