SAFF

Dva izraelska vojnika poginula na okupiranoj Zapadnoj obali, jedan u Gazi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Izraelska vojska identifikovala je vojnike ubijene u blizini grada Nablusa u srijedu navečer kao dva 20-godišnja narednika u brigadi Kfir.

Prema izvještajima, napad se vozilom dogodio u blizini izraelskog naselja Itamar izvan okupiranog grada na Zapadnoj obali.

Također, izraelska vojska je priznala pogibiju još jednog vojnika koji je stradao u borbama u Jabaliji u Gazi.

Jutarnji izvještaj sa ratišta u Gazi

Prema jutrošnjim saopćenjima palestinskih brigada koje se bore u Gazi stanje na ratište u Pojasu u posljednja 24 sata ovako izgleda:

Al-Qasam mudžahidi su bili u mogućnosti da gađaju cionističke pješačke snage koje se sastoje od 5 vojnika s protivpješadijskim ‘rukavicama’, ostavljajući ih mrtve i ranjene istočno od četvrti Al-Tanour u gradu Rafah, južno od pojasa Gaze.

Al-Qasam mudžahidi su uspjeli gađati 3 cionistička vojnika protivpješadijskom granatom koja ih je pogodila direktno u blizini općine Al-Shoka u gradu Rafah, južno od pojasa Gaze.

Brigade Al-Qasam: Gađali smo cionistički tenk Merkva 4 granatom Yassin 105 na trgu Al-Hulefa u kampu Džabalija, sjeverno od Pojasa Gaze.
Brigade Al-Qasam: Napali smo skup neprijateljskih snaga u oblasti Tal Zurub, zapadno od grada Rafah, minobacačkim granatama.
Brigade Al-Quds: Naši mudžahidi uništili su, baražom redovnih minobacačkih granata kalibra 60, skup neprijateljskih vojnika i vozila koji su prodrli u blizinu kapije Salahuddin, južno od grada Rafah.

Snage šehida Omera Al-Qasima: Gađali smo neprijateljske vojnike i vozila u oblastima Tabbat Zira i Mešru'u Amir u pravcu napredovanja, istočno od grada Rafah, projektilom 107 kratkog dometa.
Gađali smo vođenim projektilom 107 nosač trupa u blizini banke Palestina u naselju Sultan, zapadno od grada Rafah.

Brigade Al-Quds: Uništili smo protuoklopnim granatama cionistički tenk Merkava 4 u blizini bolnice Kemal Adwan u projektu Bejt Lahija u sjevernom Pojasu Gaze.
Brigade Al-Qassam: Naši mudžahidi su protupješadijskim projektilom gađali cionističke snage zabarikadirane u zgradi južno od kvarta Al-Sabra, ostavljajući ih mrtve i ranjene.

Brigade Šuheda Al-Aqse: Bombardovali smo raketnom salvom položaj neprijateljskih cionističkih vojnika i njihovih vojnih vozila na liniji snabdijevanja u pravcu Netzarim, južno od grada Gaze.
Brigade Šuheda Al-Aqsa: Bombardovali smo minobacačkim granatama gomile neprijateljskih vojnika i njihovih vojnih vozila koji su prodrli u blizinu kapije Salahuddin, južno od grada Rafah.

Brigade Šuheda Al-Aksa – Nablus:
Danas smo u zoru stupili u žestoke sukobe mitraljezima i eksplozivnim napravama sa okupacionim snagama koje su upale u istočni region.
Brigade Al-Quds – bataljon Tubas: Upali smo u zasjedu okupacionim snagama koje su se povlačile na raskrsnici Tammun i gađali ih teškim mecima i eksplozivnim napravama dižući u zrak njihova vozila.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA