nedjelja, 1. oktobar 2023 / 16. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Engleska: Utakmice će biti pauzirane tokom ramazana radi iftara / Chelsea organizuje otvoreni iftar na Stamford Bridgeu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Službenici utakmica u svim engleskim ligama dobili su instrukcije da dopuste igračima da iftare tokom večernjih utakmica za vrijeme ramazana, ekskluzivno otkriva Sky Sport News.

Očekuje se da će mnogi od najboljih nogometaša u zemlji, uključujući Mohameda Salaha iz Liverpoola, Riyada Mahreza iz Manchester Cityja i Ngoloa Kantea iz Chelseaja, postiti ovaj mjesec i suzdržavati se od jela i pića tokom dana za vrijeme važnog perioda za muslimane.

Službenici utakmica su sada dobili upute od sudijskih tijela da omoguće prirodnu pauzu u igri kako bi igrači mogli iftariti uzimanjem tekućine ili energetskih gelova ili dodataka prehrani.
Također su ohrabreni prije početka utakmice da pokušaju identifikovati sve igrače koji bi možda trebali iftariti tokom utakmice i, gdje je to moguće, dogovoriti okvirno vrijeme za to.


Chelsea organizuje otvoreni iftar na Stamford Bridgeu

Engleski premijerligaš Chelsea će 26. marta na svom stadionu “Stamford Bridgeu” organizovati otvoreni iftar, nekoliko dana nakon početka muslimanskog svetog mjeseca ramazana, prenosi Anadolija.

Tako će Chelsea postati prvi klub iz Premier lige čiji će stadion biti domaćin organizovanog iftara. “U nedjelju, 26. marta, Chelsea Foundation će biti domaćin otvorenog iftara pored terena na Stamford Bridgeu, što će biti prvi put za klub i neki stadion u Premier ligi”, navodi se u saopštenju londonskog kluba.

(Klix/Anadolija)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA