Generalni sekretar Svjetske unije islamskih učenjaka – Sporazum o normalizaciji odnosa sa okupatorom Palestine je veleizdaja

647

Generalni sekretar Svjetske unije islamskih učenjaka Ali el-Kurre Dagi, objavio je na svom ”Twitter” nalogu video poruku u kojoj je komentirao najavljenu normalizaciju odnosa između Bahreina i Izraela.

On je u svojoj poruci naglasio da normalizacija odnosa sa okupatorom predstavlja veleizdaju po šerijatskim, nacionalnim i općeljudskim standardima, rekavši:

“Kako se čovjek može odreći svog prava, a palestinski narod i svi muslimani imaju pravo u ovoj blagoslovljenoj zemlji, u našoj džamiji Al-Aksa, u našoj prvoj kibli i mjestu Isre i Mi'radža, u blagoslovljenoj zemlji za koju su muslimani uložili ogroman trud, a mudžahidi žrtvovali svoju krv, koju je prvi put osvojio i oslobodio hazreti Omer, a kasnije i Salahuddin Ejjubi. Sve ovo zahtijeva od nas da sa svim svojim mogućnostima stanemo uz ovaj problem i ovo pitanje, te da sve one koji izdaju ovu stvar opišemo pravim imenom – izdajnici.”

A u drugoj, pisanoj, poruci na “Twitteru”, Ali el-Kurrre Dagi, rekao je: “Postepeno se nastavljaju ugovori o normalizaciji sa cionističkim neprijateljem, tako da nakon UAE i Bahrein najavljuje pristupanje skupini onih koji su se predali. Ovi sporazumi su samo uvod u veliki sporazum između cionističkog entiteta (Izrael) i Saudijske Arabije, koji je izgleda neizbježan. Pozivam saudijski narod, njihove učenjake i intelektualce da zauzmu jednistven stav protiv ove zavjere”.

Nakon Trumpove najave, Bahrein će biti četvrta arapska zemlja koja je potpisala ili pristala potpisati sporazum o normalizaciji sa Izraelom, nakon Egipta (1979), Jordana (1994) i UAE (2020).