Hakeri otkrili Isilove Twitter naloge koji su vođeni iz londonskog ureda britanske vlade!

836

Tinejdžersko- hakerska grupa po imenu VandaSec otkrila je detalje o IP adresama koje su koristile tri osobe  kako bi pristupili Twitteru i tako vodili online regrutaciju za Isil, piše Mirror.

“Nalozi vode do Londona, doma britanskih tajnih službi”, kazali su hakeri  i dodali “Ne mislite li da je to čudno?” Ovo otkriće izazvalo je sumnje da neko u britanskoj vladi vodi Isilove Twitter naloge ili da su ih tajne službe pokrenule kako bi uhvatili teroriste u zamku.

Nakon ovog saznanja i pokrenute medisjke vike, Britanci su se izvukli na jednostavan način. “Službenici su priznali da su nešto ranije ove godine dvije IP adrese prodali saudijskim tvrtkama i da je to razlog zbog kojega se pomislilo da su Britanci povezani s Isilom. Odmah nakon što su prodane adrese, njih su preuzeli teroristi u svoje svrhe u cilju širenja propagande”, saopćili su kasnije britanski mediji.

“Pažljivo biramo kojim točno kompanijama prodajemo adrese, ali kako ih njihovi klijenti koriste, to je već izvan našeg domašaja”, kazali su u britanskoj vladi.