subota, 19. novembar 2022 / 25. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Hamdija Lipovača, voditelj ureda Isusovačke službe za izbjeglice u Bosni i Hercegovini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hamdija Lipovača, voditelj ureda Isusovačke službe za izbjeglice u Bosni i Hercegovini, potvrdio je težinu situacije rekavši: „Svjedočimo globalnoj, a u Bosni i Hercegovini izraženoj humanitarnoj katastrofi. Sav teret migrantske krize u Bosni i Hercegovini stavljen je na leđa Unsko-sanskog kantona. Pitamo se zašto gospođa Europa po tko zna koji put zatvara oči pred teškoćama tisuća ljudi koje za posljedicu imaju smrt, glad i promrzline. Ovim ljudima osim Boga i nekolicine onih koji razumiju i spremni su pomoći, a među njima je zasigurno i Isusovačka služba za izbjeglice, nitko i nije preostao“, piše portal Vatikan News.

Najzanimljiviji dio ove vijesti je informacija da je Hamdija Lipovača, voditelj ureda Isusovačke službe za izbjeglice u Bosni i Hercegovini. Naročito jer je riječ o kršćanskoj misionarskoj organizaciji.

“Misija Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) je pratiti, služiti i zagovarati prava izbjeglica i drugih prisilno raseljenih osoba. Kao međunarodna katolička organizacija koju je utemeljila Družba Isusova, nastala je i djeluje na temelju ignacijevske duhovnosti. JRS je vođen primjerom Isusa, njegovim suosjećanjem i ljubavlju prema siromašnima i odbačenima”, navodi se na portalu Isusovačke službe za izbjeglice.

Papa Franjo je na posljednjem susretu sa isusovcima pohvalio rado ove družbe.

“Od doba sv. Ignacija Družba Isusova pozvana je služiti siromašnima. U siromašnima nalazimo povlašteno mjesto susreta s Kristom. Dragocjeni je to dar susresti Ga među žrtvama i osiromašenima”, poručio je Papa subraći isusovcima, prenosi Vatican News.

Okupljene članove Družbe Isusove Papa je pozvao da nastave svoju „kreativnu predanost“ službi najsiromašnijih i izbjeglica, zaštiti ljudskih prava i pružanju socijalne pomoći na brojnim područjima. Ohrabrio ih je da surađuju u mreži kako međusobnoj tako i s drugim crkvenim i civilnim organizacijama. Slijediti Krista danas znači služiti „raspetima našega doba“, poručio je isusovcima Papa.

Srpska braćo i sestre, pomaže Bog, teško je danas biti Srbin u Bihaću

Bivši gradonačelnik Bihaća Hamdija Lipovača imao je i ranije zanimljive nastupe na osnovu kojih se može reći da on ima poseban odnos prema kršćanstvu. Kada je prije dvije godine od patrijarha Irineja dobio orden Svetog Save, kao zaslužni građanin, Lipovača se posebno iskazao kroz ljubljenje patrijarha Irineja i Milorada Dodika. Međutim, Lipovača je na proslavi održao skandalozan govor.

U ovom snimku Hamdija Lipovača, osim skandaloznog ulizivanja slugama velikosrpske politike, otvoreno govori da je Isa alejhiselam, sin Božiji.

Nažalost, nije Hamdija Lipovača usamljen slučaj, među Bošnjacima ima mnogo političara koji na sličan način služe tuđim vjerama i njihovim misijama.

Papa Franjo na druženju sa ISUSOVCIMA u Vatikanju
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA