SAFF

Hiljade Hrvata skandiralo “Za dom spremni” na finalu Kupa Australije

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sydney United, klub kojeg su osnovali hrvatski emigranti u Australiji i koji je do 1993. godine nosio ime “Sydney Croatia”, izgubio je 2-0 u finalu australskog kupa od Macarthura, koji je osvojio prvi trofej u svojoj povijesti. Oba gola pala su nakon udarca s bijele točke. Bila je to prava drama u kojoj su emocije bile na vrhuncu.


Međutim, australska javnost bruji o tome da su hrvatski navijači na utakmici za trofej na Western Sydney Stadiumu vikali “Za dom spremni” s visoko podignutim desnicama. Nakon što su tribine završile s dovikivanjem i salutiranjem ustaškog pozdrava, pri čemu je jedna počela s “Za dom”, a druga odgovorila “Spremni”, međusobno su sebi aplaudirali.

Na Twitteru fanovi ističu kako je to bio čisti fašizam koji je bio sramotan. Spominju se i fašističke zastave a hrvatski navijači koji podržavaju Sydney United, prema nekima, su neonacisti.

“Navijači Sydney Uniteda trebali bi biti zabranjeni bar na 5 utakmica, možda će ih klub tada dovesti u red”, napisao je jedan ogorčeni nogometni pratitelj.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA