četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Hiljade Hrvata skandiralo “Za dom spremni” na finalu Kupa Australije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sydney United, klub kojeg su osnovali hrvatski emigranti u Australiji i koji je do 1993. godine nosio ime “Sydney Croatia”, izgubio je 2-0 u finalu australskog kupa od Macarthura, koji je osvojio prvi trofej u svojoj povijesti. Oba gola pala su nakon udarca s bijele točke. Bila je to prava drama u kojoj su emocije bile na vrhuncu.


Međutim, australska javnost bruji o tome da su hrvatski navijači na utakmici za trofej na Western Sydney Stadiumu vikali “Za dom spremni” s visoko podignutim desnicama. Nakon što su tribine završile s dovikivanjem i salutiranjem ustaškog pozdrava, pri čemu je jedna počela s “Za dom”, a druga odgovorila “Spremni”, međusobno su sebi aplaudirali.

Na Twitteru fanovi ističu kako je to bio čisti fašizam koji je bio sramotan. Spominju se i fašističke zastave a hrvatski navijači koji podržavaju Sydney United, prema nekima, su neonacisti.

“Navijači Sydney Uniteda trebali bi biti zabranjeni bar na 5 utakmica, možda će ih klub tada dovesti u red”, napisao je jedan ogorčeni nogometni pratitelj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA