SAFF

Hrizostome, kako vas nije stid slaviti zlo i zločinca?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Jučer je na Palama obavljena sahrana ratnom zločincu Momčilu Krajišniku. Sahranu je predvodio mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je veoma pohvalno govorio o zločincu Krajišniku.
Dr. Mustafa Cerić objavio je na svom Facebook profilu žestoku reakciju na sramno ponašanje mitropolita Hrizostoma.
Hrizostome, kako vas nije stid slaviti zlo i zločinca“, navodi se u naslovu Cerićeve reakcije. U nastavku reakcije dr. Cerić oštro osuđuje govor mitropolita Hrizostoma.
Hrizostome, ako je Krajšnik volio sve ljude, onda vi Bošnjake/Bosance ne ubrajate ni u ljude ni u narode. Ako ovo nije najgori oblik fašizma, onda ne znam šta jeste?! Sram vas bilo!
Kako možete hodati zemljom nakon ovih vaših riječi:
“Krajišnik je bio Srbin i pravoslavac, koji je poštovao i voleo svakog čoveka, a u političkom smislu voleo sve ljude i sve narode… Krajišnik je zaslužio veliko poštovanje i ljubav svih.”
Zar vas nije stid da to kažete u lice žrtava srpskog genocida?
Gdje vam je duša? Koju očito nemate kao što ju nisu imali ni kukavice od Škorpiona! I kao što je nisu imali oni što su u avliji Nane Fate podigli sotonsku crkvu, koja još tamo stoji kao dokaz sotonskog bezobrazluka!
Hriztosome, zar čovjek zdravog razume može ovo reći: “Krajišnik je hrišćanski podneo i presudu Haškog tribunala, znajući da su to odredile velike sile.” Laž! Krajšnika su osudila njegova zločinačka djela protiv Bošnjaka/Bosanaca, njegovih komšija koje je Krajšnik ubijao svojim riječima i djelima samo zato što nisu bili Srbi, kao on – ratni zločinac!
Hrztosome, poslije ovih vaših riječ haram se bilo kojem Bošnjaku/Bosancu rukovati s vama iz higjenskih razloga, kao i iz opreza od zarazne bolesti srpskog bezumlja i fašizma“.
Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA