petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Hrizostome, kako vas nije stid slaviti zlo i zločinca?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Jučer je na Palama obavljena sahrana ratnom zločincu Momčilu Krajišniku. Sahranu je predvodio mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je veoma pohvalno govorio o zločincu Krajišniku.
Dr. Mustafa Cerić objavio je na svom Facebook profilu žestoku reakciju na sramno ponašanje mitropolita Hrizostoma.
Hrizostome, kako vas nije stid slaviti zlo i zločinca“, navodi se u naslovu Cerićeve reakcije. U nastavku reakcije dr. Cerić oštro osuđuje govor mitropolita Hrizostoma.
Hrizostome, ako je Krajšnik volio sve ljude, onda vi Bošnjake/Bosance ne ubrajate ni u ljude ni u narode. Ako ovo nije najgori oblik fašizma, onda ne znam šta jeste?! Sram vas bilo!
Kako možete hodati zemljom nakon ovih vaših riječi:
“Krajišnik je bio Srbin i pravoslavac, koji je poštovao i voleo svakog čoveka, a u političkom smislu voleo sve ljude i sve narode… Krajišnik je zaslužio veliko poštovanje i ljubav svih.”
Zar vas nije stid da to kažete u lice žrtava srpskog genocida?
Gdje vam je duša? Koju očito nemate kao što ju nisu imali ni kukavice od Škorpiona! I kao što je nisu imali oni što su u avliji Nane Fate podigli sotonsku crkvu, koja još tamo stoji kao dokaz sotonskog bezobrazluka!
Hriztosome, zar čovjek zdravog razume može ovo reći: “Krajišnik je hrišćanski podneo i presudu Haškog tribunala, znajući da su to odredile velike sile.” Laž! Krajšnika su osudila njegova zločinačka djela protiv Bošnjaka/Bosanaca, njegovih komšija koje je Krajšnik ubijao svojim riječima i djelima samo zato što nisu bili Srbi, kao on – ratni zločinac!
Hrztosome, poslije ovih vaših riječ haram se bilo kojem Bošnjaku/Bosancu rukovati s vama iz higjenskih razloga, kao i iz opreza od zarazne bolesti srpskog bezumlja i fašizma“.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA