Naslovnica BiH Izetbegović, Komšić, Džaferović i Zvizdić uputili čestitke povodom Bajrama

Izetbegović, Komšić, Džaferović i Zvizdić uputili čestitke povodom Bajrama

263

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama.

– U proteklih mjesec dana, izvršavajući propisanu obavezu i iskazujući predanost Jedinom Stvoritelju, muslimani širom svijeta su učvršćivali svoju vjeru i čistili svoju dušu. Kako odricanjem od hrane i vode, tako i molitvom, pomaganjem ugroženima, suzdržavanjem od suvišnih riječi i dubljim razmišljanjem o smislu vlastitih postupaka, postači su osnažili svoju volju pred susret sa novim izazovima i iskušenjima.

Neka ramazanski duh istrajnosti, samodiscipline, strpljivosti, saosjećajnosti i razumijevanja ostane u našim srcima i tokom cijele godine.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori, želim da bajramske dane provedu u zdravlju, miru i veselju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost iz naših domova, mahala i avlija obasja cijelu Bosnu i Hercegovinu u idućim danima. Bajram šerif mubarek olsun! – poručio je Izetbegović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu Ramazanskog bajrama.

– Vama i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Ramazanski bajram. Želim Vam dobro zdravlje i da, njegujući tradiciju ovog praznika, praznične dane provedete u krugu svoje porodice i dragih ljudi. Bajram šerif mubarek olsun! – naveo je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović muslimanima u BiH čestitao je Ramazanski bajram.

– Reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, uz želju da bajramsku radost podijele s porodicama, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji. Bajram šerif mubarek olsun! – naveo je u čestitci predsjedavajući Džaferović.

Povodom Ramazanskog bajrama zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBIH dr.Denis Zvizdić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu efendiji Kavazoviću i svim vjernicima u BiH i dijaspori u kojoj piše:

– Upućujem vam iskrene čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, sa željom da ga provedete u zdravlju i miru. U ovim teskim vremenima izazvanim
pandemijom koronavirusa,Bajram je prilika da radost podijelite sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama. Okrenimo se izgradnji međusobnog povjerenja i solidarnosti i svojim dobrim djelima doprinesimo međusobnom zbližavanju, toleranciji i napretku. Bajram šerif mubarek olsun – piše se u čestitki zamjenika predsjedavajućeg PD PSBIH,dr. Denisa Zvizdića