Izetbegović: Nikakava koalicija ne može pobijediti Efendića, Ajnadžića, Koldžu…

661

Predsjednik Stranke demokratske akcije i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je za Radiosarajevo.ba prognozirao rezultate narednih lokalnih izbora u Kantonu Sarajevo, odnosno koalicioni sporazum Naroda i pravde, SDP-a, Naše stranke i Nezavisnog bloka.

“Mislim da su im šanse slabe. Narod na lokalnim izborima glasa za načelnika, za osobu kojoj želi dati, ili obnoviti povjerenje. A tek zatim glasa i za opštu politiku stranke. Uvjeren sam da su Ajnadžić, Koldžo, Efendić i ostali SDA načelnici u Kantonu Sarajevo kroz višegodišnji rad napravili takav odnos sa narodom da ih nikakva matematička koalicija ne može pobijediti.

A što se stranačke politike tiče, uvjeren sam da je ogromnoj većini glasača već sasvim jasno da SDA drži stabilnost u zemlji, da svaku krizu uspijeva amortizovati i riješiti, dok opozicija bježi od rizika i odgovornosti, i sve joj se svodi na jalove i neuvjerljive kritike vlasti i populizam na društvenim mrežama. Naši ljevičari, sa izuzetkom DF, su kukavička opozicija, koja će napasti samo na SDA, na branioce BiH, neće nosa promoliti na teritorij kojim vladaju HDZ i SNSD. Takva opozicija sa takvim odnosom, prečesto je opozicija samoj državi Bosni i Hercegovini, njenoj stabilnosti i napretku”, poručio je Izetbegović.