SAFF

Izraelska ministrica slavi transport roba preko Emirata, Saudije i Jordana /VIDEO/

Facebook
Twitter
WhatsApp

Izraelska ministrica za saobraćaj, Miri Regev, pojavila se u video isječku stojeći u jednoj od indijskih luka, gdje je pregledavala luku koja povezuje Indiju s Emiratima, nakon koje slijedi kopneni transport roba za Izrael, prolazeći kroz Saudijsku Arabiju i Jordan .

Izraelska ministrica je rekla: ‘Sada smo u luci Mundra, najvećoj luci u Indiji na krajnjem sjeveru, iz koje roba izlazi… sve te pošiljke u Emirate, a iz Emirata kopnom u Izrael.’

Dodala je: “Rat nam je nametnuo izazove. Najveći izazov je kako isporučiti robu Izraelu. Izrael je poput otoka i sva roba stiže morem.”

Istaknula je da je ova ruta alternativa Crvenom moru zbog napada jemenske grupe Huti na brodove koji dolaze u Izrael, pojasnivši da roba iz Minar Mundre u Indiji kreće morem u Emirate, a zatim se prevozi kamionima preko Saudijske Arabije, zatim Jordana, pa u Izrael.

Izraelski ministar blokira isporuku brašna u Gazu

Izraelski ultranacionalistički ministar finansija Bezalel Smotrich sprečava isporuku brašna u Pojas Gaze, govoreći da su zalihe koje finansiraju Sjedinjene Američke Države (SAD) namijenjene agenciji Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA).

„Pošiljka je nedeljama blokirana u luci Ashdod u južnom Izraelu, pošto je Smotrich naredio carinskim vlastima da “ne puštaju pošiljku sve dok je primalac UNRWA”, objavio je američki sajt Axios u utorak.

Najviši nivoi administracije američkog predsjednika Joe Bidena podigli su mogućnost isporuke brašna prije više od mjesec dana, navodi se, pozivajući se na američke i izraelske zvaničnike.

VIDEO: ‘Psi laju, a karavan ide dalje’
Tako su izraelski mediji komentarisali demonstraciju stotinjak Jordanaca pored ceste kojom prolaze prolaze kamioni prema cionističkom Izraelu

Prezrena i ekstremistička javnost i entitet koji govori izrazima koji ismijavaju jordanski narod

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA