Jedini ministar sigurnosti koji se hvali da ima dobre odnose sa osobom sa crne liste State Departmenta

789

Fahrudin Radončić je na svom Facebook profilu pohvalio Nikolu Špirića, čovjeka koji se nalazi na crnoj listi Ministarstva vanjskih poslova SAD (State Department). Radončić je napisao “NIKOLA ŠPIRIĆ: ČOVJEK SA KOJIM SU SE STVARI MOGLE KRETATI NAPRIJED”.

Radončić je to napisao iako zna da je Ministarstva vanjskih poslova SAD 10. septembra 2018.godine, uvelo sankcije za Nikolu Špirića i njegovu užu obitelj. Iz same odluke, koja se nalazi na stranici State Departmenta, može se vidjeti da se na američku “crnu listu” dospijeva “u slučajevima kada državni tajnik ima kredibilne informacije da su strani službenici bili umiješani u značajnu korupciju ili teško kršenje ljudskih prava, te individue i najbliži članovi njihove obitelji ne ispunjavaju uvjete za ulazak u Sjedinjene Države”.

“Gospodin Špirić je bio umiješan i imao koristi od javne korupcije, uključujući primanje nepropisnih benefita u zamjenu za djelovanje po javnoj funkciji i ometanje javnih procesa tijekom svog mandata kao član Zatupničkog doma u Bosni i Hercegovini”, navodi se u odluci State Departmant-a iz 10.9.2018.godine.