SAFF

Jesmo li se navikli na prizore zločina i smrti u Gazi?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Edhem Šerkavi / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Čuvaj se da se ne navikneš na nedaću svoje braće i sestara u Gazi, a njihova krv se još nije osušila, već se još uvijek prolijeva svaki dan pred očima svih nas.

Pazi da ti se ne desi da vidiš njihovu prolivenu krv, a onda prođeš preko tog prizora kao da je ova prolivena stvar voda. Krv ostaje krv sve dok traži osvetu, ali ako se njeni vlasnici uzdržavaju od osvete, ona postaje voda, i utječem se od toga da njihova krv postane voda u tvojim očima.

Čuvaj se da ti se ne desi da vidiš kako se kuća ruši na glave njenih vlasnika u Gazi, a zatim da prođeš pored nje kao da je to kuća od pijeska koju je izgradilo dijete na plaži, pa su naišli talasi i srušili je. Odnosi se prema tome kao da je to tvoja kuća, i kao da su to tvoja djeca i porodica pod njezinim ruševinama.

Pazi da ti nevine žrtve Gaze ne postanu samo brojke, jer to nisu brojevi, to su ljudi koji su imali snove, ambicije, osjećaje i voljene osobe, oni su bili kao ti i ja, pa su ih cionističko-zločinačke granate pretvorile u komadiće, a mediji u brojke. Ne zaboravi kakvi su bili prije nego što su postali udarna vijest na ekranu.

Nikada se nemoj umoriti od praćenja njihovih vijesti, jer oni se još nisu umorili od prinošenja svojih i života svojih najmilijih kao kurbane u ime Allaha i kao cijenu za slobodu, dostojanstvo i slavu. Zar ima veće sramote od toga da ubijeni muslimani Gaze ostanu raskomadani, a da se gledatelj dosađuje!?

Teško tebi ako se vratiš svom normalnom životu i ostaviš ih, jer oni se nisu vratili normalnom životu. Njihov borac je i dalje u svom rovu i na prvoj borbenoj liniji, a njihov civil je ili gladan i uplašen u svom domu, ili ponižen u šatorima za raseljene.

Nikada se nemoj umoriti od bojkota cionističkih proizvoda, jer razlog zbog kojeg bojkotuješ cioniste i sve što je njihovo i dalje postoji. Ne plaćaj cijenu oružja kojim cionisti ubijaju muslimansku djecu zarad želje želuca koja se može zadovoljiti i nečim drugim.

Čuvaj se da se ne povučeš iz događaja kao neko ko je gledao dugotrajnu seriju i više ga nije briga kakav će biti kraj. Neprijatelj preuzima kontrolu nad Gazom, a ti si sljedeći.

Utječem se od toga da uživaš u zalogaju dok su njihova djeca gladna, i da uživaš u udobnom stanu dok tvoja braća i sestre žive pod otvorenim nebom.

Dragi brate, utječem se od toga da se naviknemo na prizore zločina i smrti u Gazi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA