SAFF

Komandant Muhammad je naredio svojim sinovima da budu prvi u borbama

Facebook
Twitter
WhatsApp

Na ovoj fotografiji je komandant brigade Al-Qassam za područje Rafaha, Muhammad Shabane sa svojim sinovima koji su poginuli proteklih mjeseci u borbama protiv izraelske vojske. Komandant Shabane nije krio svoje sinove po podrumima ili u inostranstvu, on im je naredio da budu prvi u borbama. Jučer mu je poginuo treći sin koji je predvodio palestinske komandose u akciji u kojoj su likvidirali 15 izraelskih vojnika.

Palestinski aktivisti otkrili su identitet palestinskog borca ​​otpora koji je sudjelovao u operaciji komandosa u borbama istočno od Rafe, koja je rezultirala ubistvom i ranjavanjem 15 izraelskih vojnika.

“Jedan od komandosa u operaciji koju su izvele brigade Al-Qassam, a koja je ubila i ranila 15 oficira i vojnika istočno od Rafaha, je borac – šehid Anas Shabana, najstariji sin komandanta brigade Rafah u Al-Qassamu”, objavili su palestinski aktivisti.

Anas je bio najstariji sin komandanta Muhammada Shabane. Druga dva sina ovog komandanta poginula su 7.oktobra u akcijama napada na cionističke kasarne oko Gaze.

Komandant Shabane je odabrao svog sina da izvede operaciju s ostalim borcima unatoč činjenici da mu je on ostao jedini sin nakon šehadeta druga dva sina.

Brigada Al-Qassam ju jučer objavila sljedeću vijest: ‘Mudžahidi Al-Qassama uspjeli su dokrajčiti 15 cionističkih vojnika, nakon što je skupina naših boraca izvela napad na kuću u kojoj je bio zabarikadiran veliki broj vojnika. Naši mudžahidi su upali u kuću i sukobili se s izraelskim vojnicima sa nulte udaljenosti lakim mitraljezima i ručnim granatama.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA