SAFF

Komšić i Bećirović podržali Đukanovića: Naše države su ugrožene od istog velikodržavlja…

Facebook
Twitter
WhatsApp

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori poslao poruku podrške kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Mili Đukanoviću.

“Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu”, kazao je Bećirović.

Istakao je da Crna Gora i Bosna i Hercegovina spadaju u red najstarijih država u jugoistočnoj Evropi i kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine njegova je i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

“Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine”, poručio je Bećiroivć.

“Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietničku Crnu Goru”, istakao je Bećirović.

Bećirović je pozvao je građane da u nedjelju svi izađu na izbore i da time spase svoju domovinu

“U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore”, zaključio je Bećirović.

Komšić: “Đukanović učinio da odnosi između BiH i Crne Gore budu izuzetno prijateljski”

Podrška predsjedniku Crne Gore i predsjedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću došla je i od člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopšteno je iz DPS-a.

Komšić je na početku svog obraćanja istakao prijateljske odnose koje ima sa predsjednikom Đukanovićem godinama.

“Sa aspekta interesa Bosne i Hercegovine takođe, jer je činjenica da je gospodin Đukanović i kao premijer i kao predsjednik Crne Gore učinio sve da odnosi naše dvije zemlje budu izuzetno prijateljski, da napreduju svakim danom. Kao što je isto tako činjenica da u toku njegovog mandata bilo premijerskog, bilo predsjedničkog Bosna i Hercegovina i Crna Gora nisu imale nikakvih otvorenih pitanja. I sa te tačke gledišta ja samo mogu reći da bih želio da se takva politika nastavi i u buduće”, poručio je član Predsjedništva BiH.

Na kraju, Komšić je kazao da nije zahvalno sa mjesta na kojem se nalazi, s obzirom na funkciju koju obavlja, komentarisati izbore u susjednim zemljama, ali prema njegovim riječima, ovo su činjenice i zaista stoji iza tih činjenica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA