SAFF

Kurti: Uklanjanje barikada ne može isključiti žrtve

Facebook
Twitter
WhatsApp

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je da se barikade na sjeveru te zemlje ne mogu još dugo tolerirati te dodao kako ga zabrinjava što uklanjanje barikada ne može isključiti žrtve te da zbog toga postupaju vrlo oprezno.

“Naša je zabrinutost da uklanjanje ovih barikada ne može isključiti mogućnost žrtava. I zato želimo biti što pažljiviji kako bismo bili sigurni da neće doći do destabilizacije i da će biti relativnog mira i sigurnosti”, rekao je Kurti za The Guardian.

Kurti je također istaknuo kako se ne može vječno dopuštati kršenje zakonitosti i ustavnosti te da barikade na sjeveru Kosova treba ukloniti što prije u čemu imaju potporu Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

“Mislim da naše zapadne partnere i prijatelje brine veze Beograda i Moskve. Ne znamo kako se oni mogu staviti u funkciju u slučaju povećanih tenzija, prema eskalaciji na sjeveru”, rekao je Kurti.

Jedanaesti je dan barikada na sjeveru Kosova koje su postavili kosovski Srbi u znak prosvjeda pritvor uhićenja svojih sunarodnjaka.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA