Kuwait Airways uvodi sezonski let na relaciji Kuvajt – Sarajevo

150

Kuwait Airways obnovio je planove za pokretanje novih sezonskih letova između Kuvajt Sitija i Sarajeva ovog ljeta.

Avio kompanija, koja će ovog vikenda nastaviti komercijalne letove, planira da od 7. avgusta pokrene jedan sedmični let od glavnog grada Kuvajta do Sarajeva, povećavajući na dva leta sedmično od 17. avgusta (svaki ponedjeljak i petak).

Ova linija će funkcionisati do 25. septembra. Usluga je prije svega namijenjena kuvajtskim turistima koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

Kuvajt je danas prešao u treću fazu popuštanja mjera, puštanjem u rad taksi službi i ponovnim otvaranjem hotela i odmarališta.

Kuvajtska uprava za civilno zrakoplovstvo pokrenula je aplikaciju za putnike koji ulaze i izlaze iz zemlje. Kuwaitmosafer aplikacija pomoći će putnicima da se pridržavaju zahtjeva i propisa za njihov let.

Svi putnici morat će preuzeti aplikaciju, dostupnu na arapskom i engleskom jeziku, i unijeti svoje podatke o letu kako bi rezervisali termin za testiranje na koronavirus. Pored Sarajeva, Kuwait Airways će organizovati letove za: Aman, Bahrein, Baku, Bejrut, Bodrum, Kairo, Čenaj, Delhi, Dohu, Dubai, Ženevu, Istanbul, Koči, Lahoru, London, Mumbaji, Minhen i Trabzon.

Detalje leta za novu relaciju Kuvajt – Sarajevo možete pogledati ovdje.