Lahko je udariti na zastavu u Gornjoj Maoči, što ne zaustavite Dodika da ne ruši državu?

435

U danu u kojem je Vijeće za vanjsku politiku Evropske unije prihvatilo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je BiH potpisala još 2008. godine, Milorad Dodik je izveo državni udar blokirajući rad Doma naroda Parlamenta BiH.
SNSD Milorada Dodika i njegovi koalicioni partneri pokazali su da su u stanju igrati se sa ovom državom kako hoće. Iako je SNSD formalno naveo da je razlog blokiranja rada državnih institucija smjena Šefika Džaferovića sa mjesta predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH, svima je jasno da je Milorad Dodik to uzeo samo za pokriće i da je krenuo u direktno rušenje države.
Zaista je bilo tužno gledati bošnjačke političare kako bespomoćno kukaju i kako daju besmislene izjave. Lahko je poslati specijalce i stotine novinarskih ekipa u Gornju Maoču zbog jedne obične zastave, zašto niko ne smije ni pomisliti da barem upita Milorada Dodika zašto mu ovo treba. Gdje je ta država i tolike silne sigurnosno – pravosudne agencije da se obračunaju sa rušiteljima države? Vjerovatno su zauzeti otkrivanjem informacija gdje i kada bi neko mogao izvjesiti zastavu sa natpisom da nema Boga osim Allaha i da je Muhamed Allahov poslanik.
Prvi korak u postizanju stabilnosti Bosne i Hercegovine je odlučno stupanje u borbu protiv pravih neprijatelja i rušitela naše države. Dok se to ne desi zabavljaćemo se pozorišnim predstavma iz Gornje Maoče!