Lopovi provalili u kuću Hajrije Skokić i ukrali vitre koje je dobila od komšija u ramazanu

332

Lopovi su u srijedu navečer provalili u kuću Hajrije Skokić (67) u selu Miševići kod Hadžića, nakon čega su ukrali sav novac od vitri – koje su komšije i prijatelji za nju prikupili tokom svetog mjeseca ramazana, kako bi olakšali njen život. Skokić je sada ostala bez tog novca.

– Otišla sam u posjetu kod moje kćerke za Bajram. Kada sam se vratila kući nešto iza 23 sata, sve je bilo prevrnuto i opljačkano – rekla je Skokić za novinsku agenciju Patria. Još uvijek je uplašena i potresena.

Skokić živi sa jednom od njene četiri kćerke. Njena porodica i ona protjerane su iz Janje početkom krvave agresije na BiH 1992. godine, nakon čega su došli u okolinu Hadžića. Hajrija nema penziju ili bilo kakva socijalna primanja. Njena kćerka čuva djecu od prijatelja, i to je jedni novac koji primaju tokom mjeseca.

– Dolazila je policija i rekli su da će pokušati pronaći provalnika, ali ne znam koliko će uspjeti u tome – kaže Skokić.

Novac koji je Skokić dobila od vjernika tokom ramazana čuvala je kako bi kupila drva za zimu i lijekove, jer je teško bolesna, ali je sada ostala bez tog novca. Kaže da joj u ovim teškim trenucima pomaže vjera u Boga, jer je sigurna da je On neće napustiti, piše Patria.