petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Mehaj: „Vojska Republike Kosovo je sa vama“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

„Vojska Republike Kosovo je sa vama“, poručio je kosovski ministra odbrane Armenda Mehaja. Garantuje „suverenitet zemlje“ i „zaštitu života“ svih građana, bez obzira na etničku pripadnost.

Ministarstvo odbrane Republike Kosova saopštilo je da su podizanje srpskih vojnih kapaciteta u blizini Kosova, kao i odluka pripadnika srpske zajednice da napuste institucije Kosova, akcije sa pokušajem destabilizacije Kosova.

“Osuđujemo takav pristup koji je jasno suprotan duhu dijaloga i novoj realnosti Kosova. Ove akcije su jedina prepreka za postizanje sporazuma koji bi omogućio obJema zemljama da napreduju ka integraciji u Evropsku uniju. Ministarstvo odbrane, kao i drugi organi za sprovođenje zakona, ostaje posvećeno garantovanju suvereniteta zemlje i zaštiti života svih građana Republike Kosova, bez obzira na etničku pripadnost”, navodi se u saopštenju na Facebook stranici Ministarstva.

“I zato smo u stalnoj koordinaciji sa policijom Kosova, kao i sa misijom KFOR. Apelujemo na sve građane zemlje, posebno naše građane srpske zajednice, da budu na oprezu, da ne budu izmanipulisani i da ne nasjedaju na dezinformacije koje su dio scenarija koje kontinuirano orkestrira Srbija i njeni poznati i praktikovani mehanizmi čak i u prošlosti. Republika Kosovo i njene institucije su na usluzi svim građanima, stoga je posvećenost njima i njihovo poštovanje naša zajednička odgovornost”, navodi se u saopštenju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA