srijeda, 4. oktobar 2023 / 19. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Mehmedović: Našeg lidera nema ko pobijediti, Bakir Izetbegović će biti u Predsjedništvu BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kandidat SDA za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović govorio je na predizbornom skupu u Novom Šeheru, Žepče.

– Predsjednik mjesnog odbora je u najavi rekao da nema nas ko pobijediti, do ne daj Bože mi sami sebe. Neizlazak na izbore znači podrška retrogradnim snagama koje nam ruše domovinu – rekao je Mehmedović.

Kaže da ima mnoštvo razloga zašto glasati za SDA.

– Kad god je bila ugrožena naša sloboda, naša sigurnost, SDA je bila tu kao temeljna snaga da zaštiti građane Bosne i Hercegovine. Čini mi se da je došlo vrijeme da je narod shvatio da je SDA jedina snaga koja se može oduprijeti na nasrtaje na slobodu i sigurnost življenja građana BiH – kazao je.

Spomenuo je i debatu kandidata za Predsjedništvo Bakira Izetbegovića, Mirsada Hadžikadića i Denisa Bećirovića koja je nedavno održana na Federalnoj televiziji.

– Našeg lidera nema ko pobijediti jer su pokazali elementarno neznanje diplomatije, nadležnosti Predsjedništva i demokratije. Zbog toga sam siguran da ćemo u Predsjedništvu imati Bakira Izetbegovića – kaže Mehmedović.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA