SAFF

Mehmedović: “Osmorka” instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Hvala Murfeyu i Dodiku što su odali da bi mogao postojati dogovor USA i Srbije o saveznom US modelu za prepuštanje državne imovine BiH kompromisom između “Osmorke” i SNSD u novom Vijeću ministara!

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni plan za čiju je realizaciju zadužen visoki predstavnik Christian Schmidt.

– Schmidt je već pripremio odluku. Ima i podršku ambasadora Murphyja. Pozivam sve u Bosni i Hercegovini da se zapitaju, da li to postoji dogovoren model između Amerike, Srbije i Rusije, da su projekti o kojima govori Dodik kao uvjetima za formiranje državne vlasti HE Buk Bijela, plinovod ispod Drine, aerodrom Trebinje, zapravo test na relaciji Amerika – EU – Rusija – Srbija o državnoj imovini BiH, ali i o državnoj imovini Kosova i Ukrajine i svih budućih spornih zona u državama bivšeg SSSR-a – navodi Mehmedović.

Prema njegovom mišljenju, američki ambasador u BiH Michael Murphy i lider SNSD-a Milorad Dodik su prije nekoliko dana odigrali fingirani napad, u kojem jedan drugog kao žestoko kritiziraju oko državne imovine.

– Trebamo li se bojati da postoji i neka vrsta dogovora Amerike, RS-a i Srbije o saveznom američkom modelu za prepuštanje državne imovine BiH, tzv. kompromisom između “Osmorke” i SNSD-a u novom Vijeću ministara? Hoće li po istom tom modelu biti knjižena državna imovina Kosova na Srpsku zajednicu općina, a poslije i u reformiranoj Federaciji BiH na hrvatsku zajednicu kantona i općina?

Nakon što je Murphy govorio o državnoj imovini navodno je štiteći, “napao” ga je dan kasnije Dodik te upitao Murphyja kako to da državna imovina u SAD-a pripada saveznim državama. Dodikova argumentacija o američkom modelu za državnu imovinu ostala je bez reakcija, što je indikativno.

Možda nam je sad jasnije da je “Osmorka” instalirana da prihvati američki model za državnu imovinu. Fingirana svađa između Dodika i Murphyja pokazuje još nešto: “Osmorka” sa ključnim međunarodnim faktorima i Vučićem i Dodikom ima dogovor da državna imovina u BiH bude uknjižena na entitete, koji u BiH imaju ulogu saveznih država po modelu SAD-a, ali tek kad bude napravljena predstava da “Osmorka” kao dio državne vlade po državnoj proceduri prepusti entitetima pripadnost državne imovine. Dakle, ovo Vijeće ministara “Osmorke”, HDZ-a i SNSD-a će napraviti “kompromis” koji će biti hvaljen od međunarodne zajednice kao novo liderstvo i prepisati entitetu nastalom na genocidu zemljište, vodu i zrak za koju će Dodik onda reći da se otcjepljuju i nose sa sobom što im pripada, kao što je više puta rekao – naglašava on.

Mehmedović upozorava da ako se američki model primjeni u BiH, “priznat ćemo rezultate agresije i Srbije i Hrvatske, priznat ćemo rezultate genocida i rezultate UZP-a i etničkog čišćenja, što bi bilo u teškoj suprotnosti sa presudama Haškog suda”.

(Saff/Faktor)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA