SAFF

Mešalić: SDP i NS nisu lojalni državi ako Bošković i HDZ odlučuju u njihovo ime

Facebook
Twitter
WhatsApp

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije BiH Mahir Mešalić poručio je da se iz istupa predsjedavajućeg Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mladena Boškovića, može naslutiti da su Bošković i HDZ već odlučili u ime SDP-a i Naše stranke o izboru sudaca.

Pozivam simpatizere i članstvo ovih stranaka da izvrše pritisak na svoje izabrane zastupnike jer put prepuštanja Ustavnog suda kontroli HDZ-a i Dragana Čovića je put katastrofe za cijelu državu.
SDP i Naša stranka će sutra biti odgovorni za posljedice loše odluke. Ovim putem želim podsjetiti i na to da Ustavni sud BiH pred početak agresije van snage nije stavio aktivnosti separatista, teško da bi imali pravni osnov za odbranu Republike BiH.Struktura Ustavnog suda BiH važna je zbog separatističkih prijetnji, jer državi lojane snage moraju imati na papiru da su upravu.

Međutim, ovdje se postavlja pitanje da li su SDP i NS lojalni državi Bosni i Hercegovini, jer Bošković i HDZ koji to nisu očito odlučuju i govore u njihovo ime. Po svemu sudeći SDP i NS to nisu.

U slučaju da HDZ i SNSD budu imali većinu od 6 sudija na kraju mandata 2026.godine, vrata secesije Rs i stvaranja trećeg entiteta biće širom otvorena, i tada će uzaludno pozivati SDP i NS na bilo kakvo državnotvorno djelovanje jer ono nije komplementarno sa snishodljivosti koja ih je uvela u vlast.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA