utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Ministar Ramić i muftija Fazlović posjetili Behram-begovu medresu: Podrška učenicima povratnicima

Facebook
Twitter
WhatsApp

Muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića posjetio je danas federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edin Ramić.

Ovom prilikom muftija Fazlović je zahvalio ministru Ramiću na saradnji i podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima Muftijstva tuzlanskog.

Posebno je istakao značaj pomoći i podrške ministra Ramića i njegovih saradnika ljudima koji žive u sredinama u koje su se vratili nakon što su bili protjerani.

“Saradnja s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica traje dugi niz godina. Zahvalni smo ministru Ramiću na uspješnoj saradnji. Širom Muftiluka tuzlanskog smo uspješno realizirali projekte koji koriste Islamskoj zajednici a posebno se to odnosi na projekte u Podrinju, Semberiji, Posavini”, kazao je muftija Fazlović.

Razgovarano je o prioritetnim projektima koji se realizuju u džematima i medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog. Posebno je bilo riječi o projektima Medžlisa IZ Bratunac, Medžlisa IZ Bijeljina i Medžlisa IZ Vlasenica.

Muftija Fazlović i ministar Ramić isti dan su obišli gradilište objekta B Muftijstva tuzlanskog te su najuspješniju srednju školu u Tuzlanskom kantonu Behram – begovu medresu, koju pohađa značajan broj povratnika.

S direktorom medrese Ahmedom Hatunićem razgovarano je o realiziranim projektima koje je podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica koji se odnose na stipendiranje učenika iz socijalno osjetljivih porodica u povratničkim mjestima i drugi projekti.

Naglašena je važnost pomoći Behram-begovoj medresi na podizanju kvaliteta odgoja i obrazovanja ali i razvoja infrastrukture s obzirom na veliki broj učenika koji pohađaju ovu školu.

“Uvjerili smo se i u zavidan nivo obrazovanja koji nudi Behram – begova medresa. Raduje nas informacija o broju djece koji dolaze iz povratničkih mjesta. Medresa decenijama nudi šansu djeci i roditeljima koji su odlučili da se vrate na svoja imanja. Uspješne generacije izlaze iz ove obrazovne ustanove, uporedo su to moralne ličnosti, koje će sutra voditi ozbiljne procese u našoj domovini. Zahvalni smo Muftijstvu i Behram – begovoj medresi na posvećenoj pažnji prema učenicima koji dolaze iz povratničkih mjesta”, zaključuje ministar Ramić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA