Miorad Dodik više vjeruje Nikšiću nego Šaroviću

232

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović otkrio je zanimljive informacije u vezi imenovanja Nermina Nikšić za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH. Kandidati za čelnika navedene komisije bili su Mirko Šarović i Nermin Nikšić. Dodik je naredio svoji poslanicima u Skupštini BiH da glasaju za Nermina Nikšića.

“Čestitao sam Nikšiću, on je dobio taj mandat zahvaljujući glasovima trojice članova iz Republike Srpske. Zašto je za njih to bolje rješenje, treba pitati njih, ali je činjenica da u svakoj strukturi nema predstavnika iz Republike Srpske. Smatram da je to loše. Ako je Bošnjak na čelu OSA-e, a očito da će ostati, da li kao v. d. ili trajno rješenje, onda je po ranijoj analogiji koja se uvijek primjenjivala na čelo parlamentarnog tijela bio predstavnik iz drugog entiteta i drugog naroda”, kazao je Šarović.

Dakle, Dodik je svjesno prepustio mjesto koje pripada Republici Srpskoj, odnosno Srbima Nerminu Nikšiću. Vrlo zanimljiv potez lidera SNSD-a. Otkud toliko povjerenje u Nermina Nikšića i šta su to njih dvojica dogovorili? Dodikovi politički ciljevi su suprotni interesima Bosne i Hercegovine i svako onaj koga on pogura pristao je na sprovedbu njegovih ciljeva.

Bivši član Komisije za nadzor nad radom OSA-e Mirsada Mešića (koji je iz SDP-a), izjavio je prije tri godine da SNSD i HDZ BiH žele zagospodariti OSA-om i da je upravo ta težnja uzrok pritisaka, odnosno kreiranja “afera”.

– To je jedna od agencija koja je radila svoj posao korektno i bez nekih velikih problema. Evo, sad je treba srušiti i upravo to rade SNSD i HDZ. Neće, naravno, oni uspjeti u tome – izjavio je Mešić u julu 2017. godine. Da li će njegov stranački šef za račun Dodika i Čovića sada odraditi prljavi posao?