Nakon noći terora u Parizu: Počinje islamofobično ludilo

256

Nakon strašnog zločina koji se dogodio sinoć u Parizu i koji je potresao cijeli svijet, na scenu je nastupilo islamofobično ludilo. Društvene mreže i mediji vrve od islamofobičnih poziva na osvetu muslimanima.

Izbjeglički kamp u Calaisu u Francuskoj zapaljen je odmah nakon terorističkih napada u Parizu.

Uzrok i eventualni počinioci požara nisu poznati. Prve izvještaje o požaru objavia je grupa koja se protivi izbjeglicama “Bijesni u Calaisu”.

Tačan broj mrtvih i ozlijeđenih u napadima koji su izvedeni na šest različitih lokacija u Parizu nije poznat. Posljednji službeni podaci govore o 120 mrtvih i 200 ozlijeđenih, no ranije su informacije bile da su te brojke veće, a trenutno dužnosnici najavljuju da će zbog velikog broja ljudi u kritičnom stanju brojke rasti…U koncertnoj dvorani Bataclan, prema službenim podacima, ubijeni je 87 osoba. Na području oko Stade de Francea postoji mogućnost da su tri osobe izgubile život, ali to nije definitivno potvrđeno. Na još četiri lokacije ubijeno je najmanje 38 ljudi.

U ukupni broj žrtava nisu uračunati napadači, kojih je bilo najmanje osam i svi su mrtvi – sedmorica su se raznijela, dok je osmog ubila policija.

Premda pristalice ISIL-a po internetu slave pariško krvoproliće, ni oni ni nitko drugi zasad nije preuzeo odgovornost za napade.

CTv0R7hWIAU-JJl