četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Naša stranka i Arnaut rade za SDS, a protiv Pokreta za državu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Nakon što sa Boškom Ćavar odigrali u korist HDZ-a tokom i nakon izbora u Mostaru, Naša stranka sada igra za SDS, a protiv Pokreta za državu u Narodnoj skupštini RS-a.

Prvo Naša stranka nije željela biti dio probosanskog tima u kojem je deset stranaka izašlo na izbore u RS-u, osvojilo pet mandata u NSRS-u i jedan u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine. Arnaut i Naša stranka svim silama se trudi da ne prođe kandidat Pokreta za državu, a da u Dom naroda BiH pored SNSD-ova tri uđu dva, i to SDS-a i PDP-a.

– Čudna je to veza Naše stranke i SDS-a pa im više odgovara da delegat u Domu naroda BiH bude recimo iz SDS-a, a ne SDP-ov Vojin Mijatović iz Pokreta za državu. Znamo mi o čemu Arnaut govori, ali ne zna on o čemu mi govorimo. On želi SDS-ovog delegata i njemu je normalno da mi za njih glasamo. Mi hoćemo našeg delegata i da za njega glasaju članovi opozicije jer mislimo da bi i to trebalo biti normalno. Očito da je njima normalno da mi za njih glasamo, a smatraju izdajom srpske časti ako glasaju za Srbina iz SDP-a. Čudno ponašanje Naše stranke, članice takozvane “Osmorke”. Oni su u ovom slučaju direktno, javno i transparentno protiv SDP-a i njihovog kandidata, a sa SDP-om su dio “Osmorke” i žele da formiraju vlast na nivou države. Očito ima neka tajna veza Naše stranke i SDS-a, nama nepoznata – kaže zastupnik Pokreta za državu Ramiz Salkić za portal Faktor.ba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA