Netanjahu tokom svake posjete Bijeloj kući koristi besplatnu uslugu pranja veša

382

Američki zvaničnici, koji su željeli ostati anonimni, tvrde da premijer Izraela Benjamin Netanjahu, kao što to rade mnogi studenti, često koristi besplatnu uslugu pranja rublja u Bijeloj kući, prenosi Anadolija.

Oni tvrde kako Netanjahu svaki put kada posjeti Bijelu kuću donosi svoj prljavi veš i koristi besplatnu uslugu pranja u toj instituciji.

Kako navodi “The Washington Post“, neimenovani američki zvaničnici požalili su se da 70-godišnji premijer svaki put kada posjeti Bijelu kuću donese više kofera punih prljave odjeće na besplatno pranje.

Prema izvoru iz Vašingtona, ova odjeća se pere besplatno, što predstavlja posebnu pogodnost dostupnu svim stranim zvaničnicima tokom posjete Bijeloj kući, a koju Netanjahu očigledno redovno koristi.

– Netanjahu i njegova supruga jedini donose kofere prljavog veša da ga operemo. Nakon nekoliko putovanja, postalo je jasno da to rade smišljeno – rekao je anonimni američki zvaničnik.

Izraelski zvaničnici negirali su ove navode za koje su rekli da su krajnje apsurdni.

Netanjahu je 2016. godine pokrenuo sudski spor kako bi spriječio da se Izraelci uvjere gdje pere prljavo rublje, odnosno nije pristao da javnost ima uvid u račune o pranju njegovog rublja.

(Avaz.ba)