Nikola Lovrinović: Rezoluciju o poštivanju žrtava ustaškog režima predložili su „nevjernici“

269

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici zakazanoj za danas potvrditi imenovanje zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nedeljka Jovića koji je prijedlog Socijalističke partije. Prije nego su počeli sa raspravom o dnevnom redu, zastupnici su postavljali pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara i ministrima među kojima je i ono o najavljenoj misi u Sarjaevu 16. maja.

Zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović je kazao da su ovu Rezoluciju o poštivanju žrtava ustaškog režima predložili „nevjernici“.

– Ovo govorim zato što sam jučer na proširenom kolegiju bio zatečen prijedlogom ovog dokumenta. Bio sam toliko povrijeđen, uznemiren – izjavio je Lovrinović.

I danas, kako je kazao, pokušava smiriti svoje emocije, te je podsjetio da on istupa u ime članova HDZ-a BiH koji su katolici.

Zastupnik Naše stranke Damir Arnaut je preložio da se na dnevni red uvrsti Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima, a u kontekstu najavljenog održavanja mise u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu za žrtve iz Bleiburga.