SAFF

Njemačka državna televizija razotkrila Schmidta

Facebook
Twitter
WhatsApp

Visoki predstavnik Christian Schmidt “zvijezda” je satiričnog šoua njemačke tv kuće ZDF. Ovaj mu je medij posvetio posebnu emisiju.

“Schmidt bi zapravo trebao osigurati očuvanje mira u Bosni i Hercegovini. Nažalost, on je beznadežno opterećen, stvara više problema nego što rješava i time ugrožava demokratiju u zemlji”.

Šta se zapravo događa kada političar CSU-a napusti buduću Slobodnu državu Bavarsku nakon zaista snažnog vremena kao savezni ministar da otkrije veliki svijet?

Iznenađenje, iznenađenje, ništa dobro. Jedan od ovih kandidata je Frankonac Christian Schmidt. On je visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu od 2021. godine i svojevrsni je problem. “Visoki predstavnik” zvuči kao Supermanov sljedeći protivnik, ali to je ured s puno moći i posebnim ovlastima. Schmidt bi zapravo trebao osigurati očuvanje mira u Bosni i Hercegovini. Nažalost, on je beznadežno opterećen, stvara više problema nego što rješava i stoga predstavlja prijetnju demokratiji u zemlji.

Njegova žena tvrdi da ga je poslao Bog. U stvarnosti Christian Schmidt podržava hrvatske i srpske nacionaliste u BiH, glasi dio iz video-komentara o visokom predstavniku Schmidtu na njemačkoj državno televiziji ZDF, na njemačkom jeziku s engleskim prijevodom.
(Slobodna Bosna)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA