SAFF

Novi Grad: U Sarajevu obilježena godišnjica oslobađanja azerbejdžanske teritorije u Karabahu

Facebook
Twitter
WhatsApp

U Parku prijateljstva u sarajevskom naselju Dobrinja obilježen je Dan pobjede, koji se u Azerbejdžanu obilježava povodom druge godišnjice oslobađanja azerbejdžanske teritorije u Karabahu koja je bila pod višedecenijskom armenskom okupacijom.

Položeno je cvijeća i odata počast azerbejdžanskim šehidima koji su položili živote u ratu za oslobađanje Karabaha. Cvijeće su položile delegacija ambasade Azerbejdžana, predstavnici institucija Turske, kao i delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, koju je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Mirza Selimbegović. Odlomke iz Kur'ana i dovu proučio je ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u BiH Yunus Keles.

Predsjedavajući Mirza Selimbegović kazao je kako je Azerbejdžan naša prijateljska zemlja, koja ima historijsku povezanost sa Bosnom i Hercegovinom.

– Mi smo se odazvali njihovom pozivu da obilježimo Dan pobjede, naša historija je slična i naš narod je prošao slično kao i narod Azerbejdžana. Tim povodom oni su napravili park i spomen-obilježje koji povezuju ova dva naroda – kazao je Selimbegović, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA