petak, 25. novembar 2022 / 1. džumade-l-ula 1444

SAFF

Oružani sukob migranata na granici Mađarske i Srbije: Jedna osoba poginula, ima ranjenih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

U oružanom sukobu migranata u vojvođanskom selu Horgoš, u blizini mađarsko-srpske granice, u četvrtak kasno navečer ranjen je jedan dvadesetogodišnji mladić, priopćio je srbijanski MUP, koji je u to područje uputio veći broj pripadnika specijalne policije i priveo više od 600 osoba.

Tokom pretrage terena na poziv mještana policija je na mjestu obračuna zatekla šestero migranata, među kojima i jednog s dvije prostrijelne povrede.

Radio televizija Srbije (RTS) objavila je s tim u vezi da je u toku velika operativna akcija u kojoj se obavlja pretraga terena u širem području Horgoša i Subotice, na sjeveru Vojvodine.

U pretragu su uključeni specijalci, helikopteri i dronovi. Akcija je proširena i na područje Beograda, navodi RTS i dodaje da je privedeno više od 600 osoba.


Na mjesto okršaja migranata otišao je i ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić.

Na društvenim mrežama u četvrtak navečer objavljeni su snimci iz Horgoša na kojima se vidi velika skupina migranata, od kojih su neki imali automatsko oružje, a čuje se i pucnjava.

To je dodatno uznemirilo mještane toga sela koji već godinama ukazuju na probleme vezane uz prisustvo velikoga broja migranata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA