ponedjeljak, 21. novembar 2022 / 27. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Osmani: Borell danas pokazao pristrasnost, priklonio se Srbiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je nakon izjave visokog predstavnika Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella, optuživši ga za pristrasnost, prenosi Reporteri.

Osmani je rekla da Borell “poštuje osnovne principe neutralnosti”, umjesto da optužuje Kosovo, spomenuo bi Srbiji bilo koji od prekršenih briselskih sporazuma”

„Prvo pravilo svakog procesa medijacije je nepristrasnost. Ono što smo danas vidjeli od gospodina Borella je da je bio očigledno pristrasan, priklonio se agresoru i predstavljao potpuno iskrivljenu stvarnost. Da je Borell poštovao osnovne principe neutralnosti, on bi Srbiji pomenuo bar neki od ovih prekršenih Briselskih sporazuma, umjesto da optužuje Kosovo”, napisala je Osmani.

Dodala je da Kosovo nikada neće odustati od jasnog cilja dugoročnog mira i stabilnosti, kao i reda i zakona na cijeloj svojoj teritoriji.

„Mir i stabilnost se ne mogu postići prilagođavanjem onima koji imaju hegemonističke ambicije. Ali, Kosovo nikada neće odustati od jasnog cilja dugoročnog mira i stabilnosti, kao i reda i zakona na cijeloj svojoj teritoriji”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA