četvrtak, 8. juni 2023 / 19. zu-l-ka'de 1444

SAFF

Ovako je izgledala kuća Memiševića neposredno nakon napada (VIDEO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Povratnici Fadil i Ajša Memišević koji su brutalno napadnuti u svom domu u selu Omeragići kod Višegrada jutros su primljeni na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra u Sarajevu.

“Nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći, konstatovane su teže tjelesne povrede od kojih su preovladavale povrede glave”, navodi se u saopćenju KCUS-a. Ističe se da su pacijenti zadržani na daljem liječenju na Klinici za neurohirurgiju.

Uhapšen Bojan Prodan

Policija je u Višegradu uhapsila 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja bošnjačkih povratnika u selu Omeragići.

Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, uhapšen je pod sumnjom da je u subotu navečer nanio teške tjelesne povrede dedi Fadilu i nanu Ajši Memišević te ih opljačkao.

Prodan je inače rodom iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

Prema objavljenim detaljima ovog sramnog djela, uhapšeni kriminalac Prodan je vezao nanu Ajšu i dedu Fadila selotejp trakom, a potom ih tukao i maltretirao da bi mu otkrili, gdje skrivaju novac. Ispreturao je stvari u prostorijama odakle je ukrao novac, a potom je pobjegao ostavivši ih vezane i nemoćne.

Starci su se oko 23.30 sati uspjeli odvezati i potom su krenuli prema komšijama da bi potražili pomoć. Aiša se prva odvezala, a potom je oslobodila i svog supruga.

Iscrpljeni i usljed nemoći od zadobivenih povreda pali su na pola puta gdje su se onesvjestili.

Aiša je uspjela da se osvijesti i vrati kući, a djed Fadil je na tom mjestu prenoćio i nakon što je došao sebi i on se vratio u kuću.

Tu su bespomoćni i povrijeđeni čekali pomoć, a za to vrijeme nisu ništa jeli niti pili. Kasnije je njihova komšinica došla do njih da bi im odnijela lijekove i tu je zatekla stravičan prizor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
PREPORUKA