SAFF

Ponižavajući prizori: Izraelska vojska hapsi sve Palestince starije od 15 godina u Gazi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Palestinski predstavnik u Velikoj Britaniji Husam Zomlot napao je izraelske medije zbog prikazivanja snimaka masovnih hapšenja palestinskih muškaraca.

Ranije smo izvještavali o videu koji su emitirali izraelski mediji na kojem se vide palestinski muškarci koje su izraelski vojnici skinuli i zatvorili. Ovi ljudi su odvedeni iz škola pod vodstvom UN-a koje služe kao skloništa u sjevernoj Gazi.

“Izraelski mediji nisu prikazali masovno ubistvo palestinske djece i nevinih civila, niti masovno uništenje Gaze”, napisao je Zomlot na X-u.

“Ali izraelski mediji nemaju dvojbe oko prikazivanja ovih divljačkih slika izraelskih okupacijskih snaga koje danas zatvaraju i svlače civile odvedene iz UN-ovog skloništa u Gazi”, nastavio je.

Euro-mediteranski opservatorij: Dokumentirali smo hapšenje novinara, doktora, akademika i starijih osoba iz centara za raseljenje u sjevernoj Gazi nakon što su skinuti goli

Dokumentirali smo hapšenja novinara, doktora, akademika i starijih osoba iz centara za raseljenje u sjevernoj Gazi nakon što su skinuti goli.
Dokumentirali smo kako je izraelska vojska uhapsila desetke civila nakon što ih je zlostavljala i svlačila u Beit Lahiji, sjeverno od Gaze.
Izraelske snage ustrijelile su najmanje 7 mladića i ubile ih pod izgovorom da su sporo skidali odjeću

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA