Pozivamo članove SDA da se ugledaju na Zildžića i stanu na put neodgovornoj politici

207

Aktivna bošnjačka mreža (ABOM) obradovana je javnim istupom proslavljenog tuzlanskog i bosanskohercegovačkog sportiste, člana Stranke demokratske akcije, Salke Zildžića, kojim osuđuje povećanje primanja poslanika u Skupštini TK, te neodgovorno ponašanje tamošnjih stranačkih zvaničnika.

Ovaj slučaj morao bi konačno pokrenuti i raspravu o principima rada i funkcioniranja biračkih odbora i stranačkih organa, te načinu vođenja kadrovske politike. Također, ovaj primjer bi morao biti i podsticaj svim mladim principijelnim kadrovima Stranke demokratske akcije da se međusobno prepoznaju i udruže svoje napore u potraživanju političke odgovornosti, posvećenosti i požrtvovanja, a nadasve skromnosti, te osvjedočene i prepoznatljive vrline osnivača i prvog predsjednika navedene stranke – rahmetli Alije Izetbegovića.

Pozivamo omladinu svih političkih opcija u našoj domovini da se suoči sa izazovima naše društvene zbilje, i da svoj stranački rad, umjesto poltronstvu i karijerizmu podredi uzvišenim idealima danonoćne borbe za pravednije bh. društvo i prosperitet države Bosne i Hercegovine.

ABOM