Rasulo u Radončićevom SBB-u: Nakon Mostara i Konjica, na red došli Zavidovići

437
fahrudinradoncicsmijeh2

Članovi Gradskog odbora SBB-a Mostar prvi su se oglasili saopćenjem u kojem su otkazali poslušnost predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, najavili da napuštaju stranku i zatražili da budu brisani iz evidencije članstva. Međutim, nezadovoljstvo harcegovačkog SBB-a stavovima i politikom stranačkog šefa nije stalo na tome.

Osim 32 člana Gradskog odbora SBB-a Mostar, stranku su napustili i zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona Nermin Vrtić i Minela Krpo. Nakon njih isto su učinili vijećnici SBB-a iz Općinskog vijeća Konjic.

Danas je njihovim putem krenuo Šemso Fehrić, vijećnik SBB-a u Općinskom vijeću Zavidovići. Fehrić je na svom Facebook profilu pojasnio zašto napušta Radončićevu stranku.

“Poštovani građani, Vi koji ste me birali, a svi drugi građani općine Zavidovići!
Smatram se dužnim Vas obavijestiti o sljedećem:
Na 2. radnoj sjednici Općinskog vijeća Zavidovići, stavljen sam u dilemu, da li da se uklopim u dosadašnju praksu djelovanja i da stranački i lični interesi budu norma po kojoj treba djelovati, ili da djelujem po vlastitom mišljenju, u interesu građana i lokalne zajednice, u interesu svih nas. Naravno, odlučio sam se za ovo drugo.
Nakon predizbornih unutrastranačkih podmetanja i postizbornih manipulacija unutar stranke, odlučio sma istupiti iz Kluba vijećnika SBB-a, i nastaviti svoj rad kao NEZAVISNI VIJEĆNIK, koji će raditi isključivo u interesu građana, u interesu Zavidovića i svih njenih građana, gdje god oni žive, i šta god da rade. Taj cilj neće biti promijenjen, i na tom kursu ostajem i dalje, naravno. A vjerujte, već mnogi pokušavaju to raznim metodama da promijene.
Pored toga, zbog neprovođenja izborne volje građana, koji su rekli svoje, i zbog ne zastupanja struke po pojedinim komisijama, istupam i iz Komisije za imenovanja. Sve stranke, ma kako se zvale, imaju pravo biti zastupljene u skladu sa izbornim rezultato, i takav stav imam od samog početka. Niti jedna stranku ne smatram neprijateljskom, svi smo na istom zadatku, barem tako ja mislim. Međutim, tako izgleda ne mislimo baš svi, zbog čega i napuštam ovu Komisiju.
Dakle, svoj stav i mišljenje ne mijenjam, a ni „kurs“ koji imam. Nastavljam sa radom isključivo u interesu svih nas, da svima pokušamo napraviti bolje i da vratimo vjeru ljudima da može bolje i drugačije. Svi koji ovako misle mogu mi se pridružiti”, poručio je Fehrić.

Poštovani građani, Vi koji ste me birali, a svi drugi građani općine Zavidovići!
Smatram se dužnim Vas obavijestiti o…

Posted by Semso Fehric on Saturday, February 27, 2021